Снимка pexels.comИндия е обхваната от необичайна гореща вълна, а температурата в северната част

...
Снимка pexels.comИндия е обхваната от необичайна гореща вълна, а температурата в северната част
Коментари Харесай

50-градусова жега връхлетя Индия

Снимка pexels.com

Индия е обхваната от необикновена гореща вълна, а температурата в северната част на страната надвиши 50 градуса по Целзий за повторно за три дни, съобщи Франс прес, представен от Българска телеграфна агенция.

Живачният дирек в пустинния град Чуру в щата Раджастан през днешния ден доближи 50,3 градуса. В същия град в събота беше регистрирана температура от 50,6 градуса, покрай най-високата стойност, записана в миналото в Индия - рекордните 51 градуса, измерени в град Палоди, също в Раджастан, през май 2016 година

Градовете в Северна Индия от дни се задушават от суха жега с температури от близо 47 градуса. Фермер умря от топлинен удар в неделя. Според метеорологичните служби горещата вълна в Раджастан и прилежащия щат Мадхия Прадеш ще се задържи и на следващия ден.

В столицата Делхи температурата през днешния ден спадна на към 40 градуса.

Дългоочакваните в Индия мусони тази година закъсняват със седмица и се чака да доближат южните елементи на страната на 6 юни.

Според уеб страницата за метеорологични прогнози " Ел Дорадо " измежду 15-те най-горещи места на планетата в последното денонощие 11 са в Индия, а четири в прилежащ Пакистан.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР